Az Astron GPS Solar 2012-ben indult útnak a 7X szerkezettel. 2014-ben a második generációs 8X kaliberrel bővült, ami már stopperrel is rendelkezett. 2015-ben a forradalom a harmadik Dual-Time változattal folytatódott, amit kifejezetten világjárók számára terveztek. A 2021-ben bemutatott Seiko Astron GPS Solar 3X kalibereknek köszönhetően már azok is választhtatnak a rendkívüli pontossággal működő Astron modellekből, akik nem igénylik a sok funkciót és az ezzel járó plusz segédszámlapokat, mutatókat.

Az elmúlt években a széria világszerte sikeres lett az egyedülállóságának köszönhetően, ami bizonyíték arra, hogy milyen praktikus tulajdonságokat és valós előnyöket hordoz magában ez az új típusú technológia.

Kizárólag fényenergiát használva, az Astron csatlakozik a GPS hálózathoz és atomóra pontossággal mutatja az időt, szükség esetén pedig egyetlen gombnyomással beállítható az aktuális időzóna. A Dual-Time funkciónak köszönhetően nem csak a tartózkodási hely pontos ideje válik könnyen leolvashatóvá, de akár az otthoni idő is, egy egyszerű 12 órás segédkijelzőnek köszönhetően. A modellekbe szerelt öröknaptár 2100 februárig állítás nélkül a helyes dátumot mutatja, a számlap pedig minden esetben tiszta, világos és torzításmentesen leolvasható a Seiko egyedülálló technológiájának köszönhetően. Az óra a mérnöki tökéletesség produktuma; a Seiko saját tervezésű GPS modulja annyira energia hatékony, hogy bármely színű számlapon keresztül tölthető az energiatároló egység, ez teszi lehetővé a széles színválasztékot. A csat részei egyedileg tervezettek, így a maximális kényelmet biztosítják a viselő számára, akár egy hosszabb utazás során is.

VIDEÓ