Technológia és funkciók - GPS Solar Astron 3X/5X sorozat

Technológia

Gyors sebességű időzóna beállítás

A GPS kapcsolat sebességének és minőségének növelése érdekében az összes komponenst újra tervezték a GPS modulban.
Az óra-, perc- és másodpercmutatókhoz három független motort használnak. A 3X/5X kaliber a leggyorsabb esetben mindössze három másodperc alatt vált időzónát.
Sebesség összehasonlítása különböző mozgások között: Tokió→New York (14 óra különbség): 8X sorozat: 34 másodperc, 5X sorozat: 3 másodperc.

Az "időátviteli funkció" lehetővé teszi, hogy egyszerűen és azonnal váltogathass a fő számlapon és a segédszámlapon között az otthoni és a célidei idők kijelzése között. Csak egyszerre kell megnyomni a két és négy óra közötti gombokat, és a 5X kaliber egyetlen gombnyomással átkapcsolja a fő számlapot kijelzését, például az otthoni időt a helyi időre. A segédszámlap ugyanakkor a helyi időről az otthoni időre vált.

Az Időátviteli funkció elérhető a 5X sorozatban.

Automatikus szinkronizálás az pontos időhöz minden nap

Az Ön Astron 3X/5X órája minden nap automatikusan beállítja az pontos időt. Ha észleli a napfényt, kapcsolódik egy vagy több GPS műholdhoz, és újra beállítja az időt, egy másodperces pontossággal minden 100,000 évben. Még akkor is, ha az óra nem érzékeli a napfényt vagy az első kísérlet sikertelen, emlékezetben tartja az előző sikeres manuális időbeállítás (vagy időzóna beállítás) idejét, és automatikusan megpróbálja megkapni a jelet.

Az összes funkció működése csupán a fény energiáját használja fel.

Az Astron GPS Solar csodája az, hogy mindezeket a funkciókat kínálja, és mégsem igényel elemcserét; az összes szükséges energiát kizárólag a fényből nyeri. Amikor teljesen feltöltődik, az óra körülbelül hat hónapig folytatja működését, és ha észleli, hogy 72 órán keresztül nincs fény, „alvó” módba vált, amikor az óramutatók megállnak, és az óra nem próbál kapcsolódni a GPS hálózathoz. Ez csökkenti az energiafogyasztást, és lehetővé teszi, hogy az összes időinformáció akár két évig is megmaradjon.

Amikor újra fel akarja ébreszteni az órát, csak tegye ki a fényre több mint öt másodpercig, vagy egyszerűen nyomjon meg egy gombot, és az óramutatók azonnal visszatérnek az aktuális időre, és az óra újra normálisan működni fog. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha az elem teljesen lemerül, az óra csak néhány percnyi fénynek való kitettség után tér vissza normál üzembe.

Vékony profil és kényelmes méret

Az 5X és 3X kaliberek annyira kompaktak, hogy könnyen hordhatóak és szorosan illeszkednek a csuklóra. A legkisebb 5X óra átmérője 42,9 mm, mélysége pedig 12,2 mm, míg a legkisebb 3X óra mindössze 39 mm átmérőjű és 11,3 mm mély.

Új finomállításos zárszerkezet, napszaktól függetlenül kényelmesen

Az emberi kéz átmérője minimálisan változik a nap folyamán. A Seiko új, finomállításos zárszerkezetet fejlesztett ki az Astron GPS Solar modellekhez, mely megoldást nyújt erre a problémára.