Az Astron története

Az első Astron forradalom: Kvarc

A Seiko története az innováció története. Az évtizedek során az iparágban vezető innovációk folyamatos áramlásának köszönhetően a Seiko megalapozta és megőrizte világelső pozícióját az időmérés technológiájában. 1969. december 25-én a Seiko piacra dobta a világ első kvarcóráját, a Seiko Quartz Astron-t, majd ezt követően a szabadalmakat a világ számára is megnyitotta. Ezzel a Seiko globális szabványt állított fel, és ma a legtöbb kvarcóra a Seiko által kifejlesztett rendszert használja. Ahogy a Seiko akkori közleménye fogalmazott: "Egy nap minden óra így fog készülni.

A második Astron forradalom: GPS Solar

A Seiko számára a kvarc története még csak most kezdődik. A Seiko fáradhatatlan innovációs törekvéseinek köszönhetően az óra-technológia új lehetőségei folyamatosan nyílnak meg, ahogyan azt a Seiko Astron GPS Solar minden egyes új generációja bőségesen bizonyítja.
A Seiko ismét kitolta a határait annak, amit egy óra nyújthat, és új világszínvonalat állított fel az elektronikus óragyártásban. Az Astron története sosem áll meg.