A King Seiko a Seiko kínálatának egyik csúcsát jelentette születésekor, a hatvanas években. A japán órakészítés hatalmas lendülettel fejlődött ebben az időszakban is, és a stúdiók közötti, házon belüli verseny eredményeként jött létre az első King Seiko modell, a King Seiko KSK, amely hosszú időszakra meghatározta a prémium japán órák világát, majd egy időre eltűnt a kínálatból.
2022-ben aztán a King Seiko visszatért, és az új kollekció minden részletében tökéletesen idézte az eredetit.
Jellegzetes, szögletes stílusával könnyen megkülönböztethető, modern megjelenést kapott, az egyenes felületek, szögletes tokfülek a kerek tokformával kombinálva idézik fel a hatvanas évek vintage, mégis máig aktuális hangulatát.
A számlap letisztult eleganciát sugárzik, a metszett, polírozott indexek és a széles mutatók a legfelsőbb kategória sajátjai, amellyel egy időtlen stílust teremtett a King Seiko.

Az új kollekció elsőként érkezett darabjai megőrizték az eredeti, 37 mm-es méretet, az öt modell tökéletes King Seiko kiadás, a legmodernebb műszaki tartalommal. A jellegzetes formájú zafír kristály óraüveg, az öt részes fémszíj, a koronán és a hátlapon is megtalálható King Seiko logó és a 10 Bar (100 m) vízállóság a mindennapi használatot teszi kényelmessé éppúgy, mint a 6R31 kaliber a 70 órás járástartalékával.
A kollekció megjelenését követően érkeztek limited edition és special edition modellek egyaránt, 2023-ban a Seiko órakészítés 110. évfordulója előtt pedig egy különleges, barna számlapos limited edition modellel tiszteleg a King Seiko kollekció.
A modern kor modern igényeire válaszként megérkeztek a nagyobb, 39 mm-es tokátmérővel készülő órák is, így változatlan formában immár két méretben érhetőek el a King Seiko kollekció darabjai. Az új modellekkel együtt egy új kaliber is bemutatkozott, a 6R55 mechanikus automata szerkezet, amelynek 3 napos járástartaléka kiemelkedő a kategóriájában.

VIDEÓ