SPB439J1 Save The Ocean GMT limited edition, az örök hó és jég világából

SPB439J1 Save The Ocean GMT limited edition, az örök hó és jég világából

A Save The Ocean egy valódi sikersorozat, minden darabja különleges a maga nemében. A legújabb kiadása ráadásul limitált modell mindössze 1500 példányban világszerte, az 1968-as mechanikus búváróra mai újraértelmezése egy kis csavarral, amelyet az új mechanikus GMT kaliber jelent. A megjelenése ismét lenyűgöző, a számlap struktúrája és színe a sarkköri gleccsereket idézi fel.

A Save The Ocean sikersorozata most a jeges óceánokat látogatja meg

Az egyik legnépszerűbb sorozat a Prospex kollekción belül a búvárórákat magába foglaló Save The Ocean, amelynek minden darabja egyedi megjelenésével hódít.A most érkező modell, az SPB439J1 is a Save The Ocean sorozatát erősíti, a téma pedig ezúttal a sarkkörök jeges világa, amely a számlapon és az óra színösszeállításában jelenik meg.

A számlap (amellyel már találkozhattunk egy korábbi modellnél, az SPB333J-nél) igen látványosan jeleníti meg a sarki gleccserek szélfútta, jeges, hideg világát, míg a GMT mutató halványkékje az ottani óceánok vizét tükrözi.
A Seiko Save The Ocean projektje közvetlen támogatást nyújt a sorozat eladásaiból, amelyek az óceánok világának megismerését és megmentését segítik. A PADI nemzetközi búvároktató szövetséggel a “Marine debris” program gyűjti össze a szemetet a tengerfenékről búvárok közreműködésével, de működik sarkköri kutatóbázis, korallzátony megmentésére indított program és tenger alatti régészeti csapat is a támogatásból.

Prospex SPB439J az új mechanikus GMT kaliberrel

Az új modell különlegessége a nemrég bemutatott 6R54 kalibernek köszönhető, amely egy mechanikus szerkezet GMT komplikációval és 3 napnyi járástartalékkal, amelyet büszkén hirdet a számlapján is.

A szerkezet egy plusz mutató segítségével egy további időzóna követését teszi lehetővé, a hagyományos búvárlünetta pedig a merülés közben eltelt időt méri, így ez az óra egy valódi multifunkciós darab akár utazóknak, akár búvároknak is.Ismerős forma modern tartalommal

A SPB439J1 modell a Seiko egyik legismertebb búvárórájának mai újraértelmezése, az 1968-as mechanikus búváróra a maga korában is kiemelkedő darab volt, de a specifikációi még a mai napig megállják a helyüket.

Ezt a sikert idézi fel az új Save The Ocean limitált, mindössze 1500 darabban készülő kiadása, a forma időtálló, a műszaki tartalom pedig a mai igényekre szabva - nemesacél tok 42 mm-es átmérővel, zafír kristály óraüveg tükröződésmentes bevonattal, kerámia búvárlünetta a maga sajátos csillogásával és karcállóságával és a fent említett kaliber, amelynek 3 napnyi járástartaléka kiemelkedő érték a kategóriájában.
Az SPB439J1 modell érkezését 2023 novemberében várjuk, az ára 705.000 Ft lesz.

Seiko Prospex Speedtimer solar chronograph SSC935P1 technikai adatok


SPB439J1

  • Kaliber: 6R54 mechanikus GMT

  • Járástartalék: 3 nap / 72 óra

  • Tok átmérő: 42.0 mm

  • Tok vastagság: 12.9 mm

  • Tok anyaga: nemesacél

  • Szíj anyaga: nemesacél

  • Óraüveg: Zafír kristály (tükröződésmentes bevonattal)

  • Vízállóság: diver’s 200m

  • Limitált kiadás darabszáma: 1500

Megosztás