Prospex Black Series limitált modellek - SPB337 “Alpinist”, SPB335 és SLA067 a Night Vision sorozatban

Prospex Black Series limitált modellek - SPB337 “Alpinist”, SPB335 és SLA067 a Night Vision sorozatban

A Seiko Prospex kollekcióban vannak sikeres és még sikeresebb modellek, szinte valamennyi darab komoly múlttal és fényes jövővel büszkélkedhet. Nincs ez másképp a három új Prospex modellnél sem, mindegyik a Black Series sorozat tagja, ráadásul a megjelenése óta keresett Night Vision darabok közül. Egyedi színvilág, sajátos hangulat és kiemelkedő műszaki tartalom, most is ez a siker kulcsa.

Prospex Black Series modellek a népszerűség csúcsán

A sportos órák rajongóinak nem kell bemutatni a Prospex kollekciót, ez az a sorozat, amely összefogja a különféle sportágak és aktív elfoglaltságok kedvelőinek szánt modelleket.

A Land, Sea és Sky modellek egyaránt megoldást kínálnak a vizes sportok, a kemény túrák és akár a levegő szerelmeseinek is, az órák specifikációi mind kiemelkedőek.




Ezen a kollekción belül létezik egy sorozat, a “Black Series”, amelynek darabjai a nevükhöz hűen valamennyien fekete színvilágban, sportos megjelenéssel készülnek. A Black Series sorozat valamennyi tagja keresett a megjelenése óta, az évek során különféle hangulatokban készültek, akár narancs-fekete, akár teljesen fekete kivitelben, közös jellemzőjük a népszerűségük volt.

Nemrég elkészült egy új sorozat a Black Series modelleken belül, amely az éjszakai vadles hangulatát hozta el az éjjellátó jellegzetes zöldjével, ez volt a “Night Vision” a maga sajátos hangulatával.




Black Series “Night Vision” limitált kiadású újdonságok érkeznek

A Night Vision modellek sajátja az indexek és mutatók foszforeszkáló festésének egyedi színe, és ez a három újdonságon is markánsan megjelenik. 

SPB335J1 “Night Vision”

Az SPB335 modell egy valódi klasszikus Seiko búváróra, a legendás 6105-8000 modell mai megjelenésben - aki elmélyült a Seiko búváróráinak hosszú és érdekes történetében, biztosan találkozott ezzel az órával.




A jellegzetes tokforma és a 4 óránál elhelyezett korona összetéveszthetetlen Seiko búvárórát mutat, a Black Series sorozat tagjaként pedig minden eleme éjfekete, a tok, a számlap és a szíj is, kivéve persze a Night Vision modellekre jellemző különleges zöld színű indexeket és mutatókat.

Mechanikus automata szerkezete is illik a minőségi kiviteléhez, a 6R35 kaliber 70 órás járástartaléka messze az átlag feletti ebben a kategóriában. 




Éjfekete szilikon szíjjal érkezik az újdonság, amely kényelmes és strapabíró, télen-nyáron tökéletes választás. A vízállósága ennek a modellnek természetesen diver’s 200m, amely megfelel az ISO szabvány előírásainak és valamennyi Prospex búváróránál elvárt, ezzel is biztosítva a gondtalan használatot a mindennapokban, de akár kalandosabb körülmények között is.

Az SPB335J1 modell limitált kiadású darab, mindössze 4500 darab készült belőle, érdemes mielőbb lecsapni rá.


SPB337J1 “Alpinist” Night Vision

Az Alpinist a Seiko egyik alap modellje, amelynek története egészen 1959-ig nyúlik vissza, azóta hódít igazán egyedi megjelenésével, amely az elmúlt évtizedekben mit sem változott, mégis tökéletes 2023-ban is.




Prospex Land modellként is 200 méteres a vízállósága, ami komolyabb túrákra is alkalmassá teszi, a zafír kristály óraüvege pedig hosszan ellenáll a karcoknak, így tényleg egy sportos életstílus tökéletes kiegészítője lehet. Az üvegen helyet kapott még egy nagyító is a dátumablak felett, ez valóban jól leolvashatóvá teszi a dátumot.

A szerkezete szintén a jól bevált és műszakilag is magas színvonalon álló 6R35 kaliber, amely 70 órás járástartalékával gondtalan mindennapi viseletet ad.




A tok, fémszíj és a számlap szintén éjfekete színben játszik, és a mutatók és indexek festése itt is a Night Vision zöldje, így a legendás típus immár elérhető ebben a keresett kivitelben is - legalábbis addig, amíg a limitált kiadás 5500 darabja tart, ami az Alpinist modellek sikerét és a Night Vision kiadások népszerűségét tekintve várhatóan nem lesz hosszú időszak.

SLA067J1 “Night Vision”

A különleges stílus elérte a Prospex modellek top kategóriás modelljeit is, így az SLA sorozat legújabb tagja, az SLA067J1 is ebben a hangulatban jelenik meg. Az 1965-ös “62MAS” a Seiko búvárórái közül az egyik legismertebb, legsikeresebb és a mai napig az egyik legkeresettebb.




Egyedi formája egy valódi búvárórát rejt, a műszaki tartalom pedig már az 1965-ös első kiadásakor is a kor legmagasabbja volt, és ma sincs ez másképp.

Az SLA067J1 szerkezete a kifejezetten a high-end Prospex búvárórák részére készült 8L35 kaliber, amely jelenleg a Seiko legfelső kategóriás szerkezete. A rendkívüli igénybevételre tervezett kaliber minőségét jól jellemzi, hogy a hőmérsékletváltozásokból eredő esetleges pontatlanság kiküszöbölésére a billegőt 0.000001g lépésekben ellenőrzik és egyensúlyozzák ki a gyártás során, a fogaskerekeket pedig a Seiko saját MEMS technológiájának köszönhetően ezredmilliméteres pontossággal gyártják, de valamennyi alkatrész hasonló precizitással készül.




Az SLA067J1 modell tokja az éjfekete bevonat felvitele előtt a Zaratsu polírozásnak köszönhetően tökéletes, torzításmentes felületet kap, természetesen zafír kristály az óraüveg és a szövet szíj a tradicionális Seichu szövéssel készül a legmagasabb szintű végeredmény eléréséért.

Az SLA067J1 modell mindössze 600 darabban készült limitált kiadású modell.

Seiko Prospex SPB335J1 / SPB337J1 technikai adatok


SPB335J1

SPB337J1

SLA067J1

Kaliber

6R35

6R35

8L35

Járástartalék 

70 óra

70 óra

50 óra

Tok átmérő

41.0 mm

39.5 mm

41.3 mm

Tok vastagság

12.3 mm

13.2 mm

13.1 mm

Tok anyaga

nemesacél 

nemesacél 

nemesacél

Szíj anyaga

szilikon 


nemesacél 


szövet

Óraüveg

Hardlex kristály

zafír kristály

zafír kristály

Vízállóság

diver’s 200m

20 Bar (200m)

diver’s 200m


Megosztás