Seiko 5 Sports 55th anniversary Ultraseven Limited Edition - a Föld megmentése, kicsit másképp

Seiko 5 Sports 55th anniversary Ultraseven Limited Edition - a Föld megmentése, kicsit másképp


Egy újabb japán filmes legenda évfordulója érkezett el, ezúttal Ultraseven, a japán szuperhős lett 55 éves. Az egyik legsikeresebb japán sci-fi sorozat alkotója az az Eichii Tsuburaya, aki már a Godzilla filmekért is felelt, így most neki és az Ultraseven sorozat sikerének is szól a tiszteletadásként érkező új, limitált kiadású Seiko 5 Sports modell, az SRPJ97.

Ultraseven, a japán szuperhős 55 éves

Japán bővelkedik a sci-fi hagyományokban, a világ egyik legellentmondásosabb társadalmában egyszerre rendkívül erős a gyökerekhez, évezredes tradíciókhoz való ragaszkodás és az ultramodern világ különleges stílusának keveredése.




Ez utóbbiba tartozik a japán filmes ipar egyik legsikeresebb sorozata, az Ultra trilógia harmadik oszlopa, az Ultraseven. 

Az 1967-ben bemutatott televíziós sci-fi sorozat 49+1 betiltott részből állt, hetente vetítették, így egy éven át sugározta a televízió, rendkívüli sikerrel.


A 12. rész is a sorozat különlegességei közé tartozik, amelyet valóban betiltott a csatorna. Az epizódban az egyik szereplő ugyanis olyan sérülést szenved el, amely emlékeztet a sugárfertőzésre, és a neve is az atomtámadás túlélőire utal, így a közfelháborodás miatt Japánban nem engedték bemutatni a hatvanas években, bár az amerikai változat tartalmazta.


A történet érdekes, egy távoli bolygóról, a Nebula M78-ról érkezik a Földre egy idegen, aki az Ultrák népének tagja. A Földre érkezve összetalálkozik egy önfeláldozó földlakóval, és ennek hatására elhatározza, hogy ezentúl Dan Moroboshi néven fogja segíteni a Földet az űrből érkező ellenségekkel szemben. Az Ultra Guard tagja lesz, és belép a Föld megmentésére létrejött szövetségbe, a TDF-be is (a TDF a Terrestrial Defense Force rövidítése).

Az Ultra Guard felszerelése és ruházata jellegzetes, az akkori idők modern sci-fi stílusának megfelelő volt, ezüst, fekete és piros színekben.



A sorozat  és az egész Ultraman univerzum rendkívül sikeres volt Japánban, a megjelenése utáni két évtizedben közel 8 milliárd dollár bevételt termelt. Superman japán megfelelőjeként az ázsiai régió kedvenc szuperhőse lett, és 2015-ben még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mint a legtöbb spin-off (mellékszál) sorozatot adó produkció a világon.



Seiko 5 Sports 55th anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79 - a forma változik, a stílus örök

Mi sem illik jobban a japán szuperhős stílusához, mint a Seiko 5 Sports kollekció egy darabja, hiszen egy a stílus, egy a lendület és mindkettő a fiatalokat célozza a science fiction időtlen, különös és néha elgondolkodtató világával.

A most érkező limitált különlegesség, a Seiko 5 Sports SRPJ79 modell minden részletében két dologra koncentrál: az első Seiko 5 Sports modell és az Ultraseven sorozat Ultra Guard-jainak megjelenésére.

Az órán az avatott szemek azonnal felfedezik a legendás első “Ötös” modell jellegzetes stílusjegyeit, a számlap mintázata, a búvárlünetta és még a másodpercmutató piros színe is teljes összhangban van az első modellével.

Ami változott, az a tokforma, hiszen a Seiko 5 Sports kollekció mai, aszimmetrikus kialakításával készült az SRPJ79 modell is, és a specifikációk is megfelelnek a mai kor elvárásainak. 




A 42.5 mm-es tokátmérő 13.4 mm-es vastagsággal párosul, ami a 10 Bar (100m) vízállóság fényében érthető, az arányait tekintve pedig harmonikus, kényelmesen viselhető forma.

A Hardlex kristály óraüveg ellenállóbb a karcokkal, sérülésekkel szemben a hagyományos óraüvegeknél, a mutatók és indexek Lumibrite festése pedig a hosszantartó és erősen foszforeszkáló fényre lesz garancia.



Ultraseven minden apró részletében

Az SRPJ97 modell minden kis részlete az Ultraseven sorozatot, közelebbről a sorozatban megismert TDF csapat, az Ultra Guard-ok ruházatát és felszereléseit idézi fel.

A számlap alumínium hatású ezüstje a szürke beosztásokkal és az indexek és mutatók színével az UG csapat járműveit idézi, a speciális Nato szíj pedig még a Terrestrial Defense Force logót is viseli.




A hátlapon újra az Ultraseven világa köszön vissza, a festett hátlapon a színek mellett maga Ultraseven is feltűnik, valamint a 3.400 darabos limitált kiadás sorszáma is egyedileg gravírozva.

Az óra speciális kiadása saját díszdobozt is kapott, stílusosan fémből, és a sci-fi sorozat stílusában feliratozva, egyedi és valóban különleges megjelenést adva a Seiko 5 Sports SRPJ97 modellnek.



Seiko 5 Sports SRPJ97 technikai adatok



SRPJ35

Kaliber

4R36

Járástartalék 

41 óra

Tok átmérő

42.5 mm

Tok vastagság

13.4 mm

Tok anyaga

nemesacél

Szíj anyaga

szövet

Óraüveg

Hardlex kristály

Vízállóság

100 m

Megosztás