1968 Diver's Modern Re-interpretation Save the Ocean Limited Edition - Újra irány az Antarktisz

1968 Diver's Modern Re-interpretation Save the Ocean Limited Edition - Újra irány az Antarktisz

A Seiko búvárórák több, mint 55 éves történelme egy valódi sikersztori. Amikor megjelent 1965-ben a Seiko és egyben Japán első búvárórája, a különleges specifikációi már sejteni engedhették a sikereit. Három év sem telt el, és megérkezett egy olyan modell, amely 300 méteres vízállóságával és a különleges Hi-Beat kaliberrel a mai napig megállná a helyét - ennek állít most emléket egy limitált kiadású modellpárossal a Seiko.


Az első, még 150 méteres vízállóságú és automata kaliberrel készült modell mindössze egy évvel a megjelenése után, 1966-ban már el is indult a Déli-sarkra, hogy valóban extrém körülmények között tesztelhessék a tudását a “8th Japanese Antarctic Research Expedition”, vagyis a nyolcadik JARE tagjai.


A pozitív tapasztalataiknak köszönhetően a további évek expedícióira is a Seiko búváróráit választották, köztük a 300m Hi-Beat modellel.


A most érkező modell, a Seiko Prospex SLA055j1 a Prospex Save The Ocean kollekciójának tagjaként igyekszik tenni az óceánok élővilágának megismeréséért és megmentéséért, ahogy annak idején tett azt az elődje is.

A legendás modell újjászületett, és hamarosan visszatér az Antarktikára a 63. JARE expedíció tagjaként!


A számlap texturált felülete azt a látványt adja vissza a kék minden árnyalatával, ahogy a sarkvidéki jég tükröződik a mélykék óceán felületén.  A tok és a lünetta a design terén az öt évtizedes örökségét hordozza, de a technológia, ami mögötte van, teljesen mai. A tok, a búvárlünetta és a korona a Seiko “Ever-Brilliant Steel” anyagából készült, ami a rozsdamentes acélnál jóval ellenállóbb a tengervíz okozta korrózióval szemben - nem véletlen, hogy tengeri építményeken és hajókon használják elsősorban az acélnak ezt a típusát.


Az óra szilikon szíjjal érkezik, ám a dobozában egy további szövet szíj is található, melynek anyaga a Seiko nemrég bemutatott, tradicionális “Seichu” szövésével készült.


A menetes acél hátlapba természetesen a limitált kiadású modell sorszáma is be lesz gravírozva 1 és 1300 között. A különleges modell exkluzív kalibert is kíván, így a Shizukuishi stúdióban, kézzel összeszerelt 8L35 szerkezet került az órába, mely kalibert kifejezetten búvárórákba tervezték.


Készült a jeles alkalomra még egy modell, Seiko Prospex 1968 Diver's Modern Re-interpretation Limited Edition SLA057J1 néven, a mindössze 600 darabos limitáció a színében tér el, mely megegyezik az eredeti modellével.






SLA055/57J1

Kaliber

8L35

Járástartalék 

41 óra

Tok átmérő

42.6 mm

Tok vastagság

13.1 mm

Tok anyaga

Ever-Brilliant Steel 

Szíj anyaga

szilikon / szövet

Óraüveg

zafír kristály

Vízállóság

diver’s 200m

Limitált kiadás mennyisége

1300 / 600 db

Megosztás