Japán legendák - Seiko 5 Sports X Honda Super Cub limitált különlegességek érkeznek

Japán legendák - Seiko 5 Sports X Honda Super Cub limitált különlegességek érkeznek

A japán technika minden ízében a precizitást, megbízhatóságot és egyedi megjelenést jelenti világszerte. Legyen szó akár az órákról, akár elektronikáról vagy éppen az autóiparról, mindenki tudja - ha japán, akkor megbízható és különleges. Nincs ez másképp a világ egyik legnagyobb számban értékesített robogójánál, a Honda Super Cub-nál sem, a most érkező limitált Seiko 5 Sports modellek is ezt a sikert ünneplik.

Honda Super Cub, a legnépszerűbb

Az ötvenes évek végére Japán elérkezett arra a pontra, amikor a mobilitás már elengedhetetlen feltétele volt a további fejlődésnek. A tömegeknek szüksége volt egy olcsó, mégis megbízható közlekedési eszközre, amivel munkába járhatnak. Erre az igényre válaszolt a Honda, amikor 1958-ban megjelentette a Honda Super Cub robogóját, amely amellett, hogy japánosan megbízható és mindenki számára elérhető árú kismotor volt, ráadásul még divatos megjelenésű is volt, és ez mindig elég a sikerhez.




A siker nem is maradt el, olyannyira, hogy mára a Honda Super Cub a világ egyik legnépszerűbb robogójává vált, 2017-ben már átlépte a 100.000.000 darabot a gyártása.

A stílus örök, a minőség változatlan,a népszerűség így borítékolható - ez a japán robogó titka.

Seiko 5 Sports X Honda Super Cub - siker sikerre halmozva

A Seiko a maga iparágában ugyanazt az utat járta be, amit a Honda az autóiparban és a motorgyártásban. Bár Kintaro Hattori vállalata már több, mint 140 éve fejlődik töretlenül míg a Honda “csak” 60 éves múltra tekint vissza, a pályájuk mégis egy. Szinte a semmiből teremtettek egy álmot, amely a japán mentalitásnak és a japán mérnöki tudásnak köszönhetően a legnépszerűbbek és a legnagyobbak közé emelte ezeket a vállalatokat, rengeteg adva mind az iparágaknak, mind a hétköznapi embereknek egyaránt.




A Seiko 5 Sports kollekció valóban az óraipar Super Cub-ja, megjelenésével az elérhető, sportos mindennapi órákat hozta el rendkívül megbízható működéssel és egyedi megjelenéssel. Ahogy a Honda robogója, úgy a Seiko 5 Sports kollekciója is képes volt megújulni, és újra megszólítani a fiatalabb generációkat, bevezetve őket is a mechanikus órák világába.

A 2019-ben érkezett vadonatúj Seiko 5 Sports modellek egyszerre táplálkoztak az egyik legnépszerűbb Seiko búváróra jellegzetes formáiból és a legfrissebb trendekből, így egy valóban fiatalos, sportos sorozat mutatkozhatott be.

Az azóta eltelt években számtalan speciális modell készült, kollaborációk a világ legismertebb zenészeivel, a legnépszerűbb japán anime és manga sorozatokkal, sport márkákkal és modern japán képzőművészekkel - a sor hosszú és rendkívül változatos.



A most érkező két új modell, a Seiko 5 Sports SRPJ49 és SRPJ75 is ezt a sort erősíti, összefogva a Hondával. A két design ikon, a Honda Super Cub robogója és a Seiko 5 Sports órái egyesítették erőiket, és valami igazán japánt alkottak.


Seiko 5 Sports SRPJ49 és SRPJ75 limited edition modellek

A két újdonság csupán a színvilágában tér el egymástól, a design apró részleteiben nem. Az óra megjelenése a Honda Super Cub jellegzetes vonalait idézi fel, a 12-es index a robogó fényszóróját, a 11-es és 1 órás indexek a Honda indexeit, a számlap festése a Super Cub logójával pedig a robogó testét adja vissza. A logó színei megjelennek a dátumtárcsákon is, amelyek ugyanúgy fekete-fehér színben készültek el.




Nagyon jellegzetes a színvilág, amely szintén a Hondáé, a zöld és krémszín az egyik legnépszerűbb változat, a szürke-piros pedig a legmodernebb mai sorozat egyik kedvence.

A két új modell sajátja még a Nato szíj is, amely kényelmes és sportos viselet télen-nyáron, és itt nemcsak a színeiben utal a Honda és a Seiko együttműködésére, de a Honda és a legendás robogó logója is feltűnik rajta.




Ami változatlan, az a tokforma a maga jellegzetes aszimmetrikus megjelenésével, a 100 méteres vízállóság, a Hardlex óraüveg és a 4R36 mechanikus automata kaliber. A szerkezetet ennél a modellnél egy egyedi üveg hátlapon át láthatjuk, az üveg piros és fekete színt kapott és a Honda Super Cub logója is megtalálható rajta, illetve a hátlapba gravírozzák a limitált kiadású órák egyedi sorszámát is 0001 és 6000 között.







Az SRPJ49 modell a klasszikus zöld és krémszínű kivitelben igazán retro hatást kelt, ám a technika tökéletesen mai.



Az SRPJ75 modell szürke-piros színvilága modern, stílusos, és a tok fekete bevonata is jól illik a stílusjegyei közé. A limitált kiadású modellek egyedi díszdobozban érkeznek, természetesen mindkettő a maga színeivel.




Seiko 5 Sports SRPJ49 és SRPJ75 technikai adatok



SRPJ49

SRPJ75

Kaliber

4R36

4R36

Járástartalék 

41 óra

41 óra

Tok átmérő

42.5 mm

42.5 mm

Tok vastagság

13.4 mm

13.4 mm

Tok anyaga

nemesacél

nemesacél fekete bevonattal

Szíj anyaga

Nato (szövet)

Nato (szövet)

Óraüveg

Hardlex kristály

Hardlex kristály

Vízállóság

100 m

100 m





Megosztás