Főoldal > Támogatás > GY.I.K. > Ápolás, karbantartás

Ápolás, karbantartás
Szükséges az órámat időközönként ellenőriztetni?

A Seiko kvarc órákat arra tervezték, hogy pontosan és megbízhatóan működjenek egy életen át. Azonban két, három évente vagy elemcsere alkalmával fel kell keresni Seiko kereskedőjét vagy a Seiko hivatalos márkaszervizt. A szervizben ellenőrzik az óra elhasználódott alkatrészeit, amelyek cseréje szükséges, gondoskodnak az szerkezet olajozásáról, kenéséről, illetve ellenőrzik, hogy izzadság, víz vagy por nem került-e a tokba.

Keresse szakszervizeink elérhetőségeit a "Szerviz" menüpont alatt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Kinetic és a digitális órákat is ellenőriztetni kell az előzőekhez hasonlóan, mivel az izzadság, por stb. ezen típusoknál is szükségessé teheti az óra szétszerelését, tisztítását.

Hogyan kell ápolnom az óratokot és a szíjat?

A fém csatot alaposan mossa le langyos vízzel. Erős szennyeződés esetén használjon szappanos vizet és puha fogkefével távolítsa el a szennyeződést. Végül, öblítse le vízzel és puha ruhával törölje szárazra. Amennyiben az óra nem vízálló, vigyázzon, hogy ne kerüljön víz a tokra. Ebben az esetben, óvatosan nedves, puha ruhával törölje le, majd gondosan szárítsa meg.

A bőrszíjat nyáron némileg meg kell lazítani, mert ekkor magukba szívhatják a verítéket. A feszes szíj nemcsak megakadályozza a szíj alatti levegő áramlását de a verejték kiütést is okozhat a csuklóján.

Ha a szíj nedves lesz az izzadságtól, törölje szárazra egy puha ruhával.

Levételt követően az óráját hagyja egy jól szellőző helyen. Soha ne tegye zárt helyre, amikor még nedves az izzadságtól.

Ne hagyja óráját közvetlen napfényen, mert a szíj színe halványulhat.

Milyen hatással van a mágnesesség a kvarcórákra?

A mágneses tér általában nem befolyásolja a digitális kvarc órák működését, az analóg órákét viszont igen, amelyek mutató mozgatását elektromotor végzi. Az erőteljes mágneses tér befolyásolhatja a motor teljesítményét.

A mágneses tér az órát nem károsítja, a hatás megszűnése után az óra ismét az eredti pontossággal fog tovább járni. (Előfordulhat, hogy az órát újra kell indítani.)

Ne helyezze az óráját orvosi berendezések, fejhallgatók, hangszórók vagy hűtőmágnesek közelébe. Az elektromos mixerek, turmixgépek és még számos elektromos berendezés erős mágneses tere befolyásolhatja az óra pontos működését.

Milyen különös gondoskodást igyényel az órám?

Ütések: Az Ön órája egy precíziós mérőműszer. Kezelje óvatosan és jól fogja Önt szolgálni. Óvja az indokolatlan ütésektől (például kemény felületre való leejtés). A normál sportok okozta ütések, mint például a tenisz és a golf nem jelentenek veszélyt, azonban a "Twin Seiko" (nagy precizítású) órákat ne viselje ezeknél a sportoknál.

Izzadság: Törekedjen arra, hogy megvédje az óráját a nagyfokú izzadságtól. Kérjük, ne feledje, hogy amint lehet, törölje szárazra.

Extrém hőmérséklet: A kvarc órákat sokkal kevésbé befolyásolja a szélsőséges hőmérséklet, mint a mechanikus órákat. Úgy tervezték, hogy napi 8 órás használat esetén, -10°C és +35°C környezeti hőmérséket esetén is pontosan mutassa az időt. Téli időszakban, ha nem viseli az órát késhet, de használat esetén ismét beáll a normál pontossági szintre.

Ha az óráját a normál hőmérsékleti tartományon kívül tárolja (-10°C alatt vagy +60°C felett ), előfordulhat, hogy az elektronikus funkciók nem műkönek megfelelően.

A folyadék kristályos kijelzők válaszideje fagypont alatt lassú, magas hőmérsékleten pedig nagyon sötét, de normál hőmérsékleten visszanyeri eredeti tulajdonságait.

Az elem élettartama magas hőmérsékleten jelentősen csökkenhet (40 °C felett) és tartalma, könnyen kifolyhat.

Vegyszerek: A vegyi anyagok, gázok, higany stb. megváltoztathatják a tok, a csat és a szíj színét. A higany (például egy törött hőmérőből) az aranyozott felületen, szürkés elszíneződést okozhat.

További kérdések

Minden további információért, kérjük, lépjen kapcsolatba a Seiko szervizzel.