Főoldal > 60 éves a Seiko első automata órája – Limitált Seiko 5 kollekció érkezett

60 éves a Seiko első automata órája – Limitált Seiko 5 kollekció érkezett

A Seiko 60 évvel ezelőtt, 1956-ban készítette el első automata óráját és azóta is folyamatosan fejlesztette és finomította a mechanikus órakészítés technológiáit. A megbízhatóságát és pontosságát évtizedek óta bizonyító Seiko 5 család, az egyedülálló gyártástechnológiának köszönhetően kedvező áron ad kiemelkedő minőséget, mely most az évforduló alkalmából egy limitált sportos kollekcióban öltött testet.

A Seiko 5 Sports Limited Edition 60 Anniversary sorozat négy modellt tartalmaz, és mindegyik modellből néhány darab Magyarországra is eljutott. Az órák kemény titánkarbid bevonattal rendelkeznek és egyedi dobozban érkeznek.

SSA315K1
A retró. A 70-es évek Seiko formavilágát idézi, igazi klasszikus.

SRPA33K1
A sportos. Forgatható lünettájával akár sportolási, időmérési célokra is használható.


SRPA31K1
A robusztus. A négy óra közül a legmasszívabb, legnagyobb. Közel 47mm-es tokátmérőjével igazán feltűnő óra.

SSA317K1
Az elegáns. A négy óra közül a legszolidabb, akár alkalmi öltözet kiegészítőjeként is el lehet képzelni.

A Seiko 5 sorozat tagjai között is nagy minőségi ugrást lehetett megfigyelni az elmúlt években. Az órák koronáról is húzható fejlett 4R36 és 4R37 szerkezettel szereltek, szemben a régebbi modellekkel, melyeket kézzel nem lehetett még felhúzni. Újdonság még a másodperc-stop funkció, mely segítségével az óra a korona kihúzásakor megáll, így alkalmassá teszi azt a másodperc pontos beállításra.