Főoldal > A SEIKO világa > Technológiák > Kvarc

Kvarc

Quartz

Kvarc szerkezet


A SEIKO szenvedélyével, a SEIKO kvarc órája áttörést jelentett az óragyártás történelmében.

A kvarc óra, mely 1969-ben jelent meg, forradalmasította az órák hétköznapi használatát. Az órát a kvarc kristály szabályozza és felelős egyben a pontosságért is. A kvarc kristály áram hatására állandó rezgésszámmal mozog. Ennek a mechanizmusnak a fizikáján, elképzelésein keresztül fejlesztették ki a oszcillátorokat, melyek standardizálták a pontos időmérést. Ahhoz azonban, hogy kihasználják a kvarckristály előnyét, aminek kíválóságát már bizonyította a pontosság, sok akadályt kellet leküzdeni.

1969-ben a Seiko sikeresen megoldotta ezeket a kérdéseket és először tette elérhetővé a világnak a kereskedelmileg életképes kvarcórát. Hosszú tíz év telt el, a kristály oszcillátor órák fejlesztési tervének kezdete óta Suwa-ba. A kvarcóra praktikus működéshez, a Seiko egyedülálló technológiát dolgozott ki. Ezen túlmenően, szenvedéllyel dolgoznak, hogy megváltoztassák az órák jövőjét, de nem folytatott harcot a különleges technológiák szabadalmi jogaiért, hanem megmutatta azt a világnak. Később, a Seiko számos technológiája vált nemzetközi szabvánnyá és járult hozzá a mai kvarc órák fejlődéséhez. Mesterséges kristályok forrásai lehetnek a kristály oszcillátorknak.


A világ első kvarcórája a Seiko Quartz Astron volt.

1969 december 25-én a Seiko Quartz Astron forradalmasította a világidőt. A kvarc frekvencia akkoriban 8192 Hz volt, ez ma a negyedik frekvencia. Az óra egyik legfontosabb jellemzője volt, ami később a kvarc órák szimbólumává vált..

QuartzRevolution