Főoldal > A SEIKO világa > Technológiák > Kinetic > Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual

A Kinetic Perpetual a klasszikus mechanikus öröknaptár szépségét kombinálja a Kinetic óra nyújtotta előnyökkel 2100. február 28-ig. Az óra a test mozgásából nyeri a működéséhez szükséges energiát, öröknaptáros, kvarc pontosságú és még akkor is képes a pontos időt mutatni, ha a tulajdonosa akár 4 évig nem viseli az órát.

Ez a szerkezet a klasszikus karóragyártás és a modern mikroelektronika diadala. 232 alkatrészével, amely majdnem megyegyezik a többi kiváló mechanikus kronográf óra alkatrészeinek számával, továbbá a világ legkisebb, mindössze 0,4 mm vastagságú ultrahangos motorjával, a Kinetic Perceptual szerkezet új alapokra helyezi az öröknaptáros órák gyártását..

Ez a 0,4 mm vastagságú ultrahangos motor hajtja egyedül a 101 alkatrészt. Az öröknaptár nemcsak a dátumot és a napot mutatja, hanem a hónapot is, beleértve a szökő évek februárjait is, egészen 2100 február 28-ig.

Ez a figyelemre méltó naptár fotóérzékelővel is szabályozható, a központi fogaskerék jelét felismervén, javítja a dátumot, napot, hónapot és évet beleértve a szökőévet.

A szerkezetben egyesül a Seiko egyedálló KInetic Auto-Relay technológiája. A működéshez szükséges energiát a test mozgása adja, Kinteic Perceptual kvarc pontossággal és megbízhatósággal. Az Auto Relay – „elalvó és felébredő” funkciónak köszönhetően az óra még 6 hónapig teljes töltéssel működik úgy is, ha nem viselik azt. A 6. hónapot követően „elalszik” az óra, akár 4 évre is. Ezalatt az idő alatt az óra pontossága megmarad, és a naptár is a valós napot, hónapot és évet fogja mutatni, csak a mutatók állnak meg, ezzel is megőrizve az energiát. Amint az óra ismét felkerül a kézre, a mutatók automatikusan beállnak a valós időre.

Szerkezet specifikáció (Caliber 7D48)

  • A test mozgása működteti
  • Intelligens naptár 2100. februárig
  • 24 órás mutató
  • Hónap kijelzés
  • Szőkőév kijelzés (7D46 / 7D56)
  • Szőkőév tárcsa (7D48)
  • Energia takarékos funkció
  • Időszabályozó rendszer, amely 4 évig megőrzi a pontos időt