GY.I.K.

GY.I.K.

Milyen különös gondoskodást igyényel az órám?

Ütések: Az Ön órája egy precíziós mérőműszer. Kezelje óvatosan, és jól fogja Önt szolgálni. Óvja az indokolatlan ütésektől (például kemény felületre való leejtés). A normál sportok okozta ütések, mint például a tenisz és a golf nem jelentenek veszélyt, azonban a "Twin Seiko" (nagy precizítású) órákat ne viselje ezeknél a sportoknál.

Izzadság: Törekedjen arra, hogy megvédje az óráját a nagyfokú izzadságtól. Kérjük, ne feledje, hogy amint lehet, törölje szárazra.

Extrém hőmérséklet: A kvarc órákat sokkal kevésbé befolyásolja a szélsőséges hőmérséklet, mint a mechanikus órákat. Úgy tervezték, hogy napi 8 órás használat során, -10°C és +35°C környezeti hőmérséket esetén is pontosan mutassa az időt. Téli időszakban, ha nem viseli az órát, késhet, de használat esetén ismét beáll a normál pontossági szintre.

Ha az óráját a normál hőmérsékleti tartományon kívül tárolja (-10°C alatt vagy +60°C felett ), előfordulhat, hogy az elektronikus funkciók nem műkönek megfelelően.

A folyadék kristályos kijelző válaszideje fagypont alatt lassú, magas hőmérsékleten pedig nagyon sötét, de normál hőmérsékleten visszanyeri eredeti tulajdonságait.

Az elem élettartama magas hőmérsékleten jelentősen csökkenhet (40 °C felett), és tartalma könnyen kifolyhat.

Vegyszerek: A vegyi anyagok, gázok, higany stb. megváltoztathatják a tok, a csat és a szíj színét. A higany (például egy törött hőmérőből) az aranyozott felületen, szürkés elszíneződést okozhat.